16.8.2021
| Autor: Admin
| Kategória: Recepty
Výživová poradkyňa Denisa Valašková sa s nami podelila o výborný recept na ovsenú kašu, ktorý obsahuje vysoké množstvo bielkovín. Na prípravu použila čerstvé ovocie z Trhoviska Miletičova.
Porcie: 1
Čas prípravy: 15 minút
Čo budeme potrebovať?
- 1/2 ČL mletej škorice
- 1 PL medu/ javorového sirupu / sirupu agave
- 1/2 šálky ovsených vločiek
- 1 šálku vody
- 1 proteinový jogurt
- strúhaný kokos (voliteľné / podľa chuti)
- vlašské orechy (voliteľné / podľa chuti)
- ovocie - čučoriedky, červené ríbezle (stánok č. 4)
- čokoládový proteínový puding (voliteľné)
Ako budeme postupovať?
Do hrnca nalejeme vodu a privedieme k varu. Pridáme ovsené vločky, plameň stítšime na minimum, pokiaľ vločky nenasiaknu vodu. Do vločiek pridáme mletú škoricu a jogurt a miešame metličkami do hustej konzistencie. Servírujeme ihneď aj s čokoládovým proteínovým pudingom.