8.9.2021
| Autor: Admin
| Kategória: Recepty
Sezóna tekvíc už začína a s ňou aj príprava pokrmov, ktoré si vychutnávame najviac v jeseni. Jedným takým z nich je aj lahodná krémová polievka z hokaido tekvice. Jej príprava je naozaj jednoduchá, presvedčila nás o tom aj nutričná poradkyňa Denisa Valašková. Inšpirujte sa jej receptom už dnes.
Čas: 60 minút
Porcie: 4
Čo budeme potrebovať?
- 2 hokaido tekvice
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- koreniny (sušená bazalka a sušené oregano)
- tekvicové semiačka
Ako budeme postupovať?
Tekvicu ošúpeme a nakrájame. Na olivovom oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Po chvíli pridáme tekvicu a restujeme. Zalejeme vodou, tak aby boli suroviny ponorené. Osolíme a pridáme koreniny. Varíme pod pokrievkou domäkka. Odstavíme a rozmixujeme. Pred podávaním ozdobíme tekvicovými semiačkami.